Cupa Europeana de Triatlon între juniori, 06-07 august 2022

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Federația Sportivă Națională de Triatlon din Republica Moldova organizează în perioada 6-7 august 2022 – CUPA EUROPEANĂ DE TRIATLON ÎNTRE JUNIORI 2022, în parcul La Izvor, municipiul Chișinău.

Premieră pentru țara noastră, reprezentând un pas important pentru dezvoltarea triatlonului în Republica Moldova, pregătirea sportivilor de performanță, precum și promovarea modului sănătos și activ de viață.

La eveniment vor participa 104 sportivi din mai multe țări europene: Bosnia și Herzegovina (BIH), Bulgaria (BUL), Estonia (EST), Marea Britania (GBR), Moldova (MDA), Polonia (POL), România (ROU), Slovenia (SLO), Serbia (SER), Turcia (TUR) și Ucraina (UKR).

Sâmbătă, 6 August 2022, în intervalul de timp 15:00 – 20:00 va avea loc înregistrarea, ridicarea kit-urilor de start și  familiarizarea în teren a sportivilor cu traseul pentru cursa individuală și cursa de ștafetă.

Duminică, 7 August 2022 (parcul „La Izvor, municipiul Chișinău), evenimentul va demara după următorul program:

  • 07:00 Start categoria Junior Women
  • 09:00 Start categoria Junior Men
  • 10:30 Festivitatea de premiere
  • 11:00 Start categoria Copii
  • 12:00 Festivitatea de premiere
  • 13:00 Start Ștafetă Mixt
  • 14:30 Festivitatea de premiere

Festivitatea de premiere a Cupei Europene de Triatlon va fi organizată cu prezența Primarului General al municipiului Chișinău – dl Ion Ceban, Vicepreședintele Federației Naționale – dl Alexandru Mecin, precum și reprezentantul Federației Europene de Triatlon – dl Pascal Salamin.

Totodată, evenimentul poate fi urmărit gratuit, în întregime, live pe youtube (link-ul disponibil pe pagina oficială a evenimentului https://ftrm.md/ejc2022 transmis în limba română, limba rusă, precum și limba engleză, pentru toți spectatorii.

Astăzi, 5 August 2022, la ora 17:00 va avea loc conferința de presă a evenimentului.

Conferința de presă, va fi urmată imediat de Briefingul pentru sportivi care va avea loc la 18:00, în timpul cărui sportivii vor afla cea mai importantă informație despre cursa și particularitățile ale evenimentului, și de asemenea vor putea adresa întrebări în format Live pe platforma Zoom.