Vizită la instituția preșcolară cu cei mai mulți tineri specialiști din municipiul Chișinău

ℹ️Educația are nevoie de tineri specialiști, iar activitățile de inserție în domeniul educațional municipal constituie un bun prilej de motivare a acestora să rămână în sistem. Iată de ce, drept continuitate a Forumului organizat recent de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău pentru tinerii specialiști, Margareta SÂRBU, Președintele CMC FSEȘ, a ales să petreacă prima zi de iarnă alături de pedagogii care abia au venit în sistem.
 
🏫De data aceasta, Dna președintă a efectuat o vizită la instituția preșcolară cu cei mai mulți tineri specialiști din municipiul Chișinău – Grădinița nr. 225.
 
🆙️Obiectivul primordial al vizitei îl constituie activitățile de sprijinire a inserției profesionale a tinerilor specialiști, soluționarea problemelor cadrelor didactice debutante prin negocieri și dialog continuu.
 
💬Profitând de frumoasa ocazie a întâlnirii cu Președinta CMC FSEȘ, Alla VASILACHE, directoarea grădiniței, membrul Biroului Executiv al CMC FSEȘ, a apreciat înalt cooperarea cu sindicatul municipal, enunțând ultimele realizări importante.
 
‼️Colaborarea DGETS cu Consiliul municipal al FSEȘ constituie premisele parteneriatului viabil ce contribuie la negocierea și soluționarea problemelor social-economice ale tinerilor specialiști, monitorizând corectitudinea stabilirii raporturilor de muncă, salariului, normei didactice, acordarea indemnizației unice și facilitățile sociale, desfășurarea mai multor acțiuni de familiarizare a tinerilor specialiști cu drepturile de muncă și sindicale.