O Vacanță în Siguranță!

❄️Suntem în apropierea vacanței de iarnă, o perioadă mult așteptată de toți copiii. Anume acum ei pot petrece mai mult timp acasă alături de părinți și se pot ocupa cu activitățile care le sunt pe plac. Însă, nu trebuie de uitat de reguli de siguranță pentru a evita incidente neplăcute, care pot pune în pericol viața și sănătatea copiilor. 

📌Astfel, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău (DGETS) vine cu o listă de recomandări pentru o vacanță sigură:

✅️Nu lăsați copiii să se joace nesupravegheați;

✅️Locul de joacă al copiilor trebuie să fie într-un spațiu special amenajat și nici într-un caz pe carosabil sau în apropiere de acesta;

✅️Vorbiți-le copiilor despre regulile de circulației și despre importanța respectării acestora;

✅️Explicați-le copiilor ce trebuie să facă în caz că s-au pierdut și cui pot cere ajutorul;

✅️Spuneți-le că pot pleca doar cu acordul dumneavoastră și asigurați-vă că știți exact unde merg;

✅️Învățați copiii să evite persoanele necunoscute și discuțiile cu acestea;

✅️Evitați folosirea în preajma copiilor a artificiilor și a altor produse pirotehnice;

✅️Când îi lăsați singuri acasă asigurați-vă că nu au la îndemână medicamente, soluții toxice, obiecte incendiare, sau orice altceva ce ar putea să le provoace curiozitatea;

‼️Cea mai importantă recomandare pentru părinți este să petreceți cât mai mult timp alături de copiii dumneavoastră. Mergeți la plimbări, activități în aer liber, implicați-vă în jocurile pe care le iubesc aceștia, stați la povești, la istorioare hazlii, priviți filme, desene animate, gătiți împreună și ascultați-vă copiii pentru ai înțelege mai bine. 

🌲DGETS vă dorește Sărbători Fericite, pace și armonie în casele dumneavoastră!