Festivalul Național de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu”, ediţia a VIII-a

Uniunea Muzicienilor din Moldova, în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din municipiul Chișinău, anunță cu bucurie desfășurarea celei de-a opta ediții a Festivalului Național de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu”. Festivalul va avea loc în perioada 12-13 mai 2023 și va reuni colective corale de tineret și de copii din instituțiile de învățământ artistic și din instituții de cultură din întreaga republică.

La acest festival sunt invitate să participe aproximativ 20 de formații corale, care îndeplinesc cerințele stabilite în regulamentul evenimentului. Colectivele corale participante vor avea ocazia să își demonstreze abilitățile și talentul în fața unei audiențe variate, formată din profesioniști, părinți, prieteni și admiratori ai muzicii corale.

Programul festivalului:
SALA CU ORGĂ:
12 mai 2023, ora 12.00 – evoluarea formațiilor corale de copii din instituții de învățământ artistic din republică.
12 mai 2023, ora 16.00 – evoluarea formațiilor corale de tineret din instituții de învățământ artistic din republică.

PALATUL REPUBLICII:
13 mai 2023, ora 11.00 – master-class, susținut de Denis Ceausov, Maestru în Artă, dirijorul corului de tineret „Cantemus”
Pentru înregistrare, participanții vor accesa link-ul: https://forms.gle/mCPkMFX3LEnv9tFH6
Regulamentul festivalului poate fi consultat, accesând link-ul: https://cutt.ly/49nUzPv
Formațiile corale selectate pentru participare la festival vor expedia materialele solicitate (conform regulamentului) pe adresa de e-mail a festivalului: musicescufestival@gmail.com.