Meniul model unic, sezon (vară – toamnă)

Începând cu data de 1 iunie 2023, în instituțiile de educație timpurie din Municipiul Chișinău s-a implementat Meniul model unic, sezon (vară – toamnă), aprobat de DGETS și  coordonat de către CSP.

Acesta este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătăţii prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016MS nr. 910 din 02.10.2020.  

La elaborarea Meniului model unic sezon (vară – toamnă) a fost utilizat Ghidul metodologic culinar, care conține setul de fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare conform meniului, acesta fiind întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) în cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP.

Meniul model unic, sezon (vară – toamnă), pentru regimul de activitate 10,5 ore va include 3 mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină) și va conține un echilibru de calorii, proteine, lipide, glucide.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău asigură condițiile conforme de alimentație a copiilor în instituțiile publice de învățământ general.