Lansarea Ghidului Metodologic Culinar

Astăzi, 26 iunie, a avut loc lansarea Ghidului Metodologic Culinar, destinat organizării alimentației copiilor din grădinițele municipiului Chișinău. La eveniment au fost prezenți directorii instituțiilor de învățământ preșcolar, bucătarii blocurilor alimentare, asistenți medicali, cadre de conducere, invitați.

Scopul acestui ghid este de a facilita organizarea alimentației sănătoase pentru copiii de vârstă preșcolară şi de a le ușura munca tuturor persoanelor responsabile din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău.

Prezenți la activitate au fost Angela CUTASEVICI, Viceprimara municipiului Chișinău și Andrei PAVALOI, Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, care au venit cu îndemnuri către toți directorii instituțiilor preșcolare de învățământ să pună în practică cerințele și sfaturile din ghid și să monitorizeze respectarea acestora, pentru a le oferi copiilor o alimentației corectă, sănătoasă și gustoasă. Totodată, le-au mulțumit tuturor celor implicați în elaborarea și închegarea acestui ghid unic, pentru munca și suportul depus în reorganizarea procesului de alimentație în instituțiile preșcolare.

Ghidul metodologic culinar a fost elaborat la solicitarea Direcției Generale Educație Tineret și Sport sub egida Primăriei municipiului Chișinău, în conlucrare cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică din componența Școlii de Formare Continuă a Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Mai multe detalii – GHID METODOLOGIC CULINAR Organizarea alimentației copiilor în instituțiile de educație timpurie