Tabăra de Vară în domeniul Tehnologiilor informaționale

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport informează că Programul GirlsGoIT organizează în perioada 21-30 iulie 2023 ediția a 9-a a Taberei de Vară în domeniul Tehnologiilor informaționale pentru fete cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani.
 
Misiunea proiectului GirlsGoIT este de a împuternici și de a încuraja tinerele femei să urmeze cariere în Tehnologii Informaționale. Proiectul își propune să schimbe percepția asupra stereotipurilor și să reducă decalajul de gen pentru fete și femei în tehnologie.
 
Sectorul IT din Moldova devine o parte importantă și profitabilă a economiei, totuși, pentru a atrage investiții și a-și susține creșterea, Moldova are nevoie de forță de muncă calificată și trebuie să folosească întreaga capacitate a populației sale.
 
În cadrul taberei se vor desfășura ateliere practice, conduse de către tineri specialiști în domeniu și vor acoperi cinci trackuri:
# Frontend Static (#HTML & #CSS);
# Frontend Dynamic (#Javascript, #Firebase, #VueJS);
# Prototipare (#Arduino & #Fusion360);
# Cyber Security;
# Data Science.
 
Participarea la proiect este absolut gratuită pentru toți.
 
Dacă îți dorești să faci parte din această aventură aplică acum! Nu contează din ce parte a țării ești, important e să ai între 14 și 20 de ani. Înscrie-te AICI până la data de 3 iulie și așteaptă veștile bune.