Maratonul „Velo Road Chișinău”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, informează că sâmbătă, în municipiul Chișinău, s-a desfășurat cu succes cea de-a patra ediție a Maratonului „Velo Road Chișinău”, eveniment dedicat încurajării unui stil de viață sănătos și promovării mișcării active în rândul cetățenilor de toate vârstele.

Evenimentul a reunit peste 150 de participanți entuziaști, de la copii, juniori, tineri și familii întregi până la seniori, dornici să experimenteze bucuria mișcării în aer liber și să exploreze frumusețea orașului Chișinău pe două roți sau cu ajutorul trotinetelor și bicicletelor electrice.

Maratonul a luat startul la ora 09:00 de la sediul Primăriei Chișinău, de unde cicliștii și-au pornit aventura pe traseul prestabilit de Centrul Municipal de Tineret Chișinău. Timp de o oră, maratoniștii au străbătut principalele artere ale orașului, mergând pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, până la Academia de Științe a Moldovei, și apoi îndreptându-se către bulevardul central, îndreptându-se spre sectorul Buiucani. De-a lungul traseului, participanții au trecut prin Piața Dimitrie Cantemir și strada Ion Creangă, pentru a se întoarce apoi la Piața Unirii Principatelor Române, iar finalul a avut loc la sediul Primăriei Chișinău.

Un aspect important al evenimentului a fost asigurarea siguranței participanților, de aceea cursa a fost însoțită de echipaje de poliție, inclusiv pe biciclete, pentru a se asigura că totul decurge în condiții de siguranță și că toți participanții se pot bucura de experiența maratonului fără niciun incident.

De asemenea, suntem mândri să menționăm că și Primarul General, Ion Ceban, a fost unul dintre cei implicați activ în eveniment, participând la cursă pe o trotinetă, alături de pretorii de sector, reprezentanți ai municipalității, ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, precum și ai Centrului Municipal de Tineret Chișinău.

Prin organizarea și desfășurarea cu succes a Maratonului „Velo Road Chișinău”, ne dorim să încurajăm și să susținem în continuare astfel de inițiative, care promovează un stil de viață sănătos, mișcarea activă și implicarea în activități recreative și sportive în rândul populației noastre.

Mulțumim tuturor celor implicați și participanților entuziaști pentru susținerea și contribuția lor la această frumoasă și sănătoasă manifestare a spiritului sportiv și al mișcării în municipiul Chișinău.