Evaluarea externă a instituțiilor de învățământ primar și secundar

Atelierul specializat „Evaluarea externă a instituțiilor de învățământ primar și secundar: experiențe, provocări, impact” desfășurat în cadrul Forumului Municipal Educațional „CHIȘINĂU – oraș care învață”, la data de 21 august 2023, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic cu Profil Arte „Mihail Berezovschi” a întrunit 76 de participanți – directori și directori adjuncți.   

Obiectivele atelierului:

  • reactualizarea actelor normative cu privire la evaluarea instituțiilor de învățământ primar și secundar;
  • diseminarea bunelor practici în organizarea și desfășurarea procesului de evaluare externă a instituțiilor de învățământ primar și secundar;
  • dezvoltarea competențelor manageriale de înțelegere și de aplicare a Metodologiei de evaluare a instituțiilor de învățământ general și a Metodologiei de evaluare a cadrelor de conducere din învățământul general.

Atelierul a fost moderat de doamnele Gînsari Elena și Șalari Daniela, specialiști principali în cadrul Direcției Managementul Instituțional a Direcției Generale Educație Tineret și Sport cu implicarea raportorilor: Cristina Bulat, director, IPLT „Dragoș Vodă”, Ana Eremei – Berezovschi, director, IPLTPA „Mihail Berezovschi”, Galina Vărzaru, director, IPLT „Mihailo Koțiubinski”.

În cadrul activității s-a realizat un schimb de bune practici cu privire la organizarea și desfășurarea procesului de evaluare externă a instituțiilor de învățământ primar și secundar și a cadrelor de conducere și, în același timp, au fost identificate soluții pentru eficientizarea managementului educațional. Menționăm că beneficiarii atelierului au manifestat un dialog constructiv privind schimbul de experiență și de informații, identificând recomandări utile despre realizarea procesului de evaluare a instituției de învățământ și a cadrelor de conducere.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău mulțumește moderatorilor, raportorilor și tuturor participanților pentru implicare, interes și contribuție în desfășurarea activităților atelierului.