Întâlnire în format opinie de expert „Învățarea în școala incluzivă”

Astăzi, 23 august 2023, a avut loc cea de-a doua întâlnire în format „opinie de expert” din cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”, ediția 2023.
 
Subiectul principal abordat a fost „Învățarea în școala incluzivă” și a avut-o ca invitată specială pe Liliana ROMANIUC expert internațional în educație, Președinta Asociației Române de Literație. Aceasta a susținut că „realizarea unei educații incluzive autentice este un proces care se desfășoară pe mai multe niveluri. Este o responsabilitate multiplă, care trebuie să vină de la nivel guvernamental, la nivel local, apoi la nivelul școlii și are mai mulți factori implicați: profesorul, familia, comunitatea.”
 
Oaspeții evenimentului au fost Angela CUTASEVICI, Viceprimarul municipiului Chișinău, Daniela Munca-Aftenev, Șefa adjunctă a DGETS și Viorica NEGREI, Șefa adjunctă a DGETS care au vorbit despre importanța educației incluzive în dezvoltarea învățământului și a comunității în ansamblu.
 
Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, sub egida Primăriei municipiului Chișinău și a găzduit cadre didactice de conducere din instituţiile de învăţământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chişinău.