Începutul noului an de studii 2023-2024

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău informează instituțiile de învățământ general și comunitatea educațională interesată, cu referire la aspectele organizatorice ale activităților tradiționale dedicate începutului noului an de studii 2023-2024, în baza circularei Nr. 03/1-09/3956 din 22.08.2023, a MEC.

  • Primul sunet (în formatul careului tradițional, activităților pe clase sau altor
    activități inovatorii, la decizia instituției de învățământ) se va organiza în toate
    instituțiile de învățământ la data de 01 septembrie 2023, ora 8.30 eu durata de cel mult 45 de minute;
  • Prima lecție se va desfășura în clasele I-XII eu genericul „Moldova europeană”;
  • Programul de activitate al instituției pentru 01 septembrie 2023 este la decizia
    Consiliului profesoral, cu informarea prealabilă a elevilor și părinților/reprezentanților
    legali ai acestora și va include activități de informare privind aspectele organizatorice
    și de management al clasei în noul an de studii.

Totodată, DGETS adresează un apel important către toate instituțiile de învățământ, în contextul sărbătorii începutului noului an de studiu, în data de 1 Septembrie.

!!! În spiritul angajamentului nostru față de sustenabilitate și a conștientizării impactului pe care îl avem asupra mediului, vă încurajăm să renunțați la practica utilizării baloanelor cu heliu în cadrul evenimentelor festive. Baloanele eliberate în atmosferă pot ajunge în diverse zone, poluând peisajele, afectând viața sălbatică și, în cele din urmă, aducând la acumularea de deșeuri plastice în mediul înconjurător.

Astfel, haideți să marcăm nu doar un nou început de an școlar pentru copii și elevi, ci și o oportunitate de a sublinia angajamentul nostru față de protejarea mediului înconjurător.

Vă mulțumim pentru înțelegere și mizăm pe contribuția dumneavoastră la promovarea unei educații durabile și responsabile!