Implementarea Sistemului Informațional de Management în Educație în instituțiile de educație timpurie

Direcția Generală Educație Tineret și Sport este bucuroasă să anunțe că continuă implementarea (pilotarea) sistemului SIME IET (Sistemul Informațional de Management în Educație) în cele 178 de instituții de educație timpurie, dintre care 9 sunt private, pentru începutul anului de studii 2023-2024.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și eficientizarea proceselor de gestionare a datelor și resurselor în sistemul nostru de educație timpurie. Perioada de completare și actualizare a datelor, conform acțiunilor descrise în Ghidul de utilizare încorporat în modulul SIME IET, a început deja și va asigura o gestionare mai eficientă a informațiilor legate de copii, cadre didactice și resursele educaționale disponibile în instituțiile noastre de educație timpurie.

SIME IET este o parte esențială a resurselor informaționale de stat ale Republicii Moldova pe segmentul „Evidența automatizată a resurselor asigurării sociale, deservirii medicale, educației și științei”. Acest sistem oferă o platformă centralizată pentru stocarea și gestionarea datelor referitoare la educație și ne ajută să luăm decizii mai informate și să oferim un mediu mai eficient de învățare pentru copiii noștri.

Ne angajăm să continuăm să dezvoltăm și să optimizăm acest sistem în beneficiul comunității educaționale din municipiul Chișinău și să contribuim la creșterea calității educației oferite copiilor noștri. Suntem recunoscători pentru sprijinul părinților, profesorilor și partenerilor noștri în această inițiativă importantă.