Ceremonia de înmânare a certificatelor pentru asistenții de educatori din instituțiile de învățământ preșcolar

Astăzi, 3 octombrie 2023, în incinta Colegiului „Alexei Mateevici” din municipiul Chișinău are loc ceremonia de înmânare a certificatelor pentru asistenții de educatori din instituțiile de învățământ preșcolar.

Această activitate este rezultatul proiectului de asistență tehnică „Suport oferit municipiului Chișinău pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina” în cadrul Memorandumului de înțelegere între Municipiul Chișinău și UNICEF Moldova. Beneficiari ai activităților de instruire au fost 639 de asistenți de educatori.

Activitățile de instruire cu genericul – „Dezvoltarea competențelor profesionale ale asistenților de educatori în vederea asigurării condițiilor psihopedagogice eficiente în creșterea, îngrijirea și educarea copiilor” au fost desfășurate în scopul validării competențelor profesionale dobândite în contexte de educație nonformală și informală a asistenților de educatori din instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău.

La solicitarea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, UNICEF Moldova a extins proiectul și pentru instruirea cadrelor didactice din instituțiile de învățământ preșcolar. Așadar, de programul de formare „Utilizarea instrumentelor Web2.0 racordate la specificul activității instructiv-educative la treapta preșcolară” au beneficiat 631 de educatori.