În atenția comunității de părinți și persoanelor interesate

👨‍🏫Cadrele didactice joacă un rol crucial în formarea personalității copiilor și elevilor. Este important să le arătăm recunoștința și să le oferim bucurie și atenție, mai ales în zile speciale, precum Ziua de 8 Martie.
 
‼️Cu toate acestea, dragi părinți, serbările școlare nu ar trebui să fie percepute ca o modalitate de a recompensa profesorii sau învățătorii, acestea au un scop mai profund. Vă îndemnăm să ne susțineți în acest demers către respect reciproc și corectitudine.
 
📣În perioada sărbătorilor, încurajăm părinții să nu contribuie la colectarea de fonduri în mod neetic, iar copii și elevii să-și exprime aprecierea pentru educatori, învățători și profesori prin gesturi simple, cum ar fi confecționarea de felicitări sau lucrări manuale.
 
🏫Rolul sectorului educațional se conturează a fi unul esențial pentru asigurarea implementării Strategiei naționale de integritate, căci misiunea educativă a școlii obligă personalul din învățământ să demonstreze toleranță zero la orice plăți oferite și sub orice pretext.
 
ℹ️De asemenea, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău va continua să monitorizeze respectarea normelor și să întreprindă acțiuni pentru prevenirea și combaterea actelor de recompensă în sistemul educațional, raportând cazurile autorităților competente pentru investigații și sancționare.