Conferința practică „Educația online fără hotare – din perspectiva învățământului preșcolar”

ℹ️📣La data de 23 martie 2024, în cadrul Clasei Viitorului, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a desfășurat Conferința practică „Educația online fără hotare – din perspectiva învățământului preșcolar”.
 
👨‍🏫Activitate dedicată managerilor și educatorilor din educația timpurie, al cărei scop este de a oferi personalului din educație preșcolară soluții practice de activități și practici de predare, adaptate nevoilor copilului mileniului 3, cu concepte noi și abordează subiecte esențiale pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău la cele mai performante modele internaționale.
 
💬Cu un mesaj de salut au venit Angela Cutasevici, Viceprimar al municipiului Chișinău și Andrei Pavaloi, Șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.
 
💻În cadrul sesiunilor, cei prezenți au împărtășit exemple concrete de proiecte educaționale și parteneriate, metode și strategii eficiente pentru organizarea și desfășurarea cursurilor online în mod interactiv, beneficii ale educației online pentru copiii din învățământul preșcolar, cu accent pe dezvoltarea abilităților digitale încă de la vârste fragede, cât și bune practici în educația timpurie.
 
📌Evenimentul a fost moderat de Daniela Munca-Aftenev, Șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
 
‼️Conferința a reprezentat o oportunitate valoroasă de schimb de experiență și bune practici între profesioniștii din domeniul educației timpurii, contribuind la dezvoltarea continuă a calității procesului de învățare și la adaptarea acestuia la cerințele și provocările din era digitală.
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau