Întrunirea științifică – metodică a profesorilor de istorie din municipiul Chișinău

ℹ️📣Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce sincere mulțumiri administrației Liceului Teoretic „Pro Succes”, care a găzduit întrunirea științifică – metodică a profesorilor de istorie din municipiul Chișinău.
 
👨‍🏫🇲🇩Evenimentul a fost dedicat profesorilor de istorie, fiind organizat în contextul împlinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918). În cadrul activității a fost scoasă în evidență contribuția corpului didactic în opera de unire a Basarabiei cu România.
 
📝Totodată, au fost abordate aspecte referitoare la articularea programului de unificare politică a românilor precum și etapele de realizare ale lui, fiind formulate recomandări metodice privind aplicarea tehnologiilor didactice în procesul de predare/învățare/evaluare a acestor conținuturi la orele de Istorie.
 
💬Viorica NEGREI, prezentă la eveniment, în alocuțiunea sa a accentuat importanța selectării disciplinei opționale în formarea competenței formării elevilor.
 
📌La întrunirea științifică- metodică a profesorilor prezenți au fost și așa personalități notorii:
 
👨‍🏫Aliona GRATI, Profesoară universitară USM, Dr. hab. în filologie;
👨‍🏫Anatol PETRENCU, Președintele Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”;
👨‍🏫Ion NEGREI, Profesor, cercetător științific, Institutul de Istorie, USM; Vicepreședinte al Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”;
👨‍🏫Alexandru POSTICĂ, Avocat, coordonatorul echipei de lucru, președintele Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Republica Moldova, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
 
‼️Întrunirea științifică – metodică a profesorilor de istorie din municipiul Chișinău, a reprezentat un moment deosebit pentru comunitatea academică din municipiu, oferind o platformă viabilă pentru discuții și schimburi de experiență pentru cadrele didactice și comunitatea academică.