Vizită la Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști

ℹ️📣La data de 25 martie 2024, Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN) a fost vizitat de misiunea ONU pentru Populație (UNFPA), reprezentată de Karina Bersesyan, reprezentanta de țară a fondului Națiunilor Unite pentru Populați și Florence Bauer, director regional UNFPA pentru Europa de Vest și Asia Centrală.
 
👨‍🏫În cadrul vizitei s-a adus în discuție activitatea și experiența COTN pe dimensiunea crizei refugiaților. Menționăm că de la data de 4 martie 2022, cu suportul Primăriei municipiul Chișinău și a UNFPA, COTN a prestat servicii educaționale pentru cca 800 de familii refugiate din Ucraina.
 
‼️Un alt subiect discutat a fost și implementarea în COTN a modulului educațional „Modul sănătos de viață”, care a fost creat cu suportul didactic și material al UNFPA.
 
📌Acest modul întrunește 3 compartimente:
 
✅️Sănătatea corpului;
✅️Sănătatea emoțională;
✅️Egalitatea de gender și maturizarea corectă, la moment este studiat de 150 de elevii, 50 din Ucraina și ceea 100 din Moldova.
 
💬Prin aceste inițiative se subliniază angajamentul ferm pentru sprijinirea comunității locale și a familiilor refugiate, evidențiind importanța crucială acordată educației în modelarea și susținerea noii generații.

🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau