Utilizarea corectă a tehnicii asistive în procesul de predare

Vă aducem la cunoștință că la data de 17 aprilie 2024, în cadrul Liceului Teoretic pentru Copii cu Deficiențe de Vedere din Chișinău, a avut loc un Atelier cu tema ,,Utilizarea corectă a tehnicii asistive în procesul de predare”.

Această inițiativă, conform Acordului de colaborare între liceu și Asociația Low Vision Moldova, precum și conform Planului de acțiuni pentru perioada 2023-2024, a avut scopul de a îmbunătăți calitatea procesului de învățământ pentru elevii cu deficiențe de vedere.

Apreciem eforturile cadrelor didactice implicate în acest proces și echipei Low Vision Moldova, inclusiv dnei Tatiana Ghidirimschi, oftalmolog și doctor în științe medicale, domnului Hans Bjørn Bakketeig, Doctor Honoris Causa și optometrist din Norvegia, precum și doamnelor Valentina Suruceanu și Ludmila Zolotco, specialiste din cadrul Centrului de Reabilitare Low Vision.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău încurajează inițiativele care promovează accesibilitatea educației incluzive și îmbunătățirea calității procesului de învățământ.