Seminarul municipal: Gestionarea eficientă a bugetului

Cadrul legal și modificările acestuia privind gestionarea bugetului  de învățământ, planificarea bugetară, evidența contabilă, particularitățile de întocmire a rapoartelor privind executarea bugetului, astea și alte subiecte importante au fost abordate astăzi, 25 aprilie 2024, în cadrul seminarului municipal organizat de către Direcția managementului instituțional din cadrul DGETS, cu genericul „Implicarea conducătorului instituției de învățământ în gestionarea bugetului – factor substanțial în asigurarea calității procesului educațional”.

În prima parte a evenimentului participanții au avut prilejul de a vizita „Târgul orelor opționale” organizat în incinta IPLT „M. Kogălniceanu”, care a fost și gazda activității.

Prezent la eveniment, Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS, a venit cu un cuvânt de salut. În alocuțiunea sa a subliniat importanța cunoașterii și aplicării corecte a tuturor modificărilor  prevederilor actelor normative cu referire la managementul financiar.

Diseminarea bunelor practici privind planificarea bugetului instituției a fost relatată de către Elena BEREGOI, directorul IPLT „M. Kogălniceanu”.

Menționăm că realizarea managementului calității în educație este esențială pentru asigurarea că procesele și practicile din sistemul educațional îndeplinesc standardele și obiectivele stabilite pentru a oferi o educație de înaltă calitate elevilor. Pentru realizarea acestor obiective DGETS continuă să se concentreze pe implementarea unui sistem integrat de management al calității în instituțiile de învățământ.

În cadrul rundei de discuții și a totalurilor seminarului, ghidate de Valentin CRUDU, șeful Direcției managementului instituțional, participanții la eveniment și-au expus opinia referitor la modul în care urmează să fie coordonată activitatea instituțiilor pe care le gestionează și totodată și-au exprimat deschiderea spre colaborare, pentru dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor și programelor prestate.

Seminarul a fost realizat în scopul formării și dezvoltării competențelor manageriale privind gestionarea bugetului și a întrunit peste 60 de conducători ai instituțiilor de învățământ primar și secundar din sectorul Rîșcani a municipiului Chișinău.