Ședință multisectorială – tabere de odihnă 2024

ℹ️📣Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vă informează că, astăzi, 17 mai 2024, a avut loc o ședință dedicată respectării regulilor de securitate în procesul de pregătire și funcționare a taberelor de odihnă. La reuniune au participat directorii taberelor de odihnă din municipiul Chișinău, reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău, precum și medici specialiști în secția Protecția Sănătății Publice și în secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică.
 
📌Pe ordinea de zi au fost discutate următoarele subiecte esențiale:
✅️Cerințe sanitare pentru taberele de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților: Setul de acte necesare la etapa de autorizare sanitară.
✅️Organizarea alimentației elevilor și măsurile medico-sanitare în taberele de odihnă.
✅️Prevenirea bolilor diareice acute și a toxiinfecțiilor alimentare.
✅️Programul de activitate al taberei: Element esențial în organizarea odihnei copiilor.
 
‼️Menționăm că nivelul de pregătire a taberelor de vară pentru copii va fi evaluat de o comisie intersectorială. Aceasta va analiza toate detaliile, asigurându-se că taberele sunt echipate corespunzător și oferă condiții adecvate pentru odihna și întremarea copiilor.
 
📌Oferta educațională pentru sezonul estival 2024:
✅️3 tabere cu sejur constant – Oferta taberelor constante
✅️15 tabere cu sejur de zi – Oferta taberilor cu sejur de zi
✅️14 tabere sportive – Oferta taberelor sportive
✅️13 centre extrașcolare – Oferta instituțiilor extrașcolare
 
‼️Ne angajăm să asigurăm cele mai bune condiții pentru odihna și sănătatea copiilor, conform celor mai înalte standarde de securitate și igienă.