Locul 4 pentru municipiul Chișinău în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2024

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vă informează despre rezultatele remarcabile obținute de echipa R. Moldova la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF) 2024.

Astfel, locul 4 la categoria Științe Biomedicale și de Sănătate a fost obținut de către Felicia Iordachi, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău. Felicia, elevă în clasa a XII-a, a participat în concurs cu proiectul The Identification of a Potential Novel Breast Cancer Biomarker Through Hypomethylation Analysis at Transcription Ending Site (TES).

Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF întrunește elevi din clasele gimnaziale și liceale, finaliști ai etapelor naționale și regionale, care au realizat proiecte de cercetare înscrise la una din cele 22 de categorii tematice din domeniile științelor exacte. La ediția din acest an a competiției au participat peste 2.000 de tineri cercetători din circa 70 de țări din întreaga lume. R. Moldova a fost reprezentată de doi elevi și un membru al Consiliului de Coordonare a Concursului Național de Științe şi Inginerie „Mold SEF”.

Pe lângă Felicia Iordachi, a mai participat și Bogdan Pisarenco, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău. Bogdan a participat cu proiectul Adjustment of Surface Properties of Microfluidic Chips Using Nanoparticles, înscris la categoria știința materialelor (Materials Science).

Concursul s-a desfășurat în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii, în perioada 11-17 mai 2024.

Felicitări Feliciei Iordachi pentru performanța extraordinară și mulțumiri ambilor elevi pentru reprezentarea de excepție a municipiului Chișinău și a Republicii Moldova la acest prestigios concurs internațional!