Ședința de instruire a președinților centrelor de bacalaureat și examene de clasa IX-a

Astăzi, 22 mai 2024, în cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău s-a desfășurat ședința de instruire a președinților centrelor de bacalaureat și examene de clasa IX-a.

Principalele subiecte abordate în cadrul ședinței au fost: acțiunile destinate pentru buna organizare și desfășurare a examenelor, monitorizarea centrelor de examene, instruirea calitativă și eficientă a asistenților, asigurarea transparenței, corectitudinii și a condițiilor egale pentru toți candidații.

Examenul național de bacalaureat și de absolvire a clasei a IX-a constituie elemente importante în evaluarea calității educației, de aceea asigurarea standardelor înalte de corectitudine și transparență, cât și monitorizarea desfășurării corecte a examenelor cu maximă responsabilitate sunt elemente cheie pentru DGETS.

Îndemânăm comunitatea educațională să dea dovadă de corectitudine, responsabilitate și integritate în procesul de organizare și desfășurare a sesiunii de examene 2023-2024.