Expoziție pentru promovarea comportamentului non-violent

ℹ️📣Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă informează că pe data de 20 mai 2024, în incinta Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști, cu sprijinul UNFPA și ONG HOMECARE, a fost inaugurată o expoziție sensibilizantă intitulată „NU DA VINA PE HAINE”. Această expoziție prezintă obiecte neînsuflețite care au fost martorii abordărilor violente față de posesorii lor, având scopul de a promova comportamentul non-violent și de a sensibiliza publicul cu privire la impactul violenței.
 
👩‍🏫👨‍🎓Elevii care vizitează Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști, împreună cu liceenii de la IPLT „Dimitrie Cantemir”, au participat la un discurs susținut de jurista Nicoleta Cocoțe, specialist în drepturile omului. În cadrul acestui discurs, s-au discutat formele de atitudini și abordări violente, cauzele acestora, percepția societății și a statului asupra fenomenului violenței, precum și garanțiile oferite de lege în acest context.
 
💬Discursul a fost unul activ, cu implicarea totală și mare interes din partea adolescenților, care au avut oportunitatea de a adresa întrebări și de a participa la discuții interactive.
 
‼️Mulțumim tuturor celor implicați pentru sprijin și participare, contribuind astfel la promovarea unui comportament non-violent și la educarea tinerilor cu privire la importanța respectării drepturilor omului.