,,Legal Half – Marathon Chișinău”

🗓📣La data de 26 mai 2024, în Piața Marii Adunări Naționale, s-a desfășurat evenimentul sportiv – ,,Legal Half – Marathon Chișinău”.
 
🏃‍♂️🏃‍♀️Alergători de toate vârstele și nivelurile de pregătire s-au adunat pentru a participa la una din următoarele probe: cros (10 km), semimaraton, semimaraton-ștafetă și cursa populară (2,5 km), destinată celor care doresc să facă primii pași în lumea alergării. De asemenea, o cursă specială pe distanțe de 500 m și 1000 m a fost organizată pentru copii de până la 14 ani.
 
🏆🏃‍♀️🏃‍♂️Astfel, la primul semimaraton al profesiei juridice din Chișinău – „Legal Half-Marathon Chișinău 2024” au concurat aproximativ 200 de elevi ai școlilor sportive și liceelor din municipiul Chișinău. Acest eveniment sportiv reprezintă o oportunitate excelentă pentru a practica sportul și pentru a petrece timp de calitate alături de prieteni sau familie.
 
📌Cu siguranță, semimaratonul are toate premizele să devină o tradiție internațională, organizată nu doar la Chișinău, ci și în alte locații care să atragă atât vizitatori, cât și sportivi din întreaga lume.
 
‼️Legal Half-Marathon Chișinău este o competiție de alergare organizată de AO „Uniunea Juriștilor din Moldova”, în colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău. Pentru cheltuieli ce țin de organizarea și desfășurarea competițiilor din bugetul Primăriei municipiului Chișinău au fost alocați 299 900 lei.
 
ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău susține activitățile sportive și promovează un stil de viață sănătos, în special în rândul sportivilor și al tinerilor.