Astăzi, 21 ianuarie 2021, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a organizat o ședință de lucru cu referire la implementarea corectă a meniului model unic pentru alimentația copiilor în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău

Ședința a întrunit reprezentanții Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, reprezentanții DETS din sectoare, membrii grupului de lucru privind reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar.

Ședința a fost prezidată de Andrei PAVALOI, șef adjunct DGETS.

Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele subiecte:

  • Compatibilitatea produselor alimentare introduse în meniul model unic conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 638 din 12.08.2016 „Cu privire la implementarea recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova”.
  • Implementarea noilor tehnologii de preparare a bucatelor în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău.
  • Elaborarea fișelor tehnologice în baza meniului model unic.
  • Perfectarea celor 2 variante a meniului model unic pentru programul 12-24 ore și 10 ½ ore.

Menționăm că până pe 28 ianuarie, a.c., directorii instituțiilor de învățământ preșcolar vor sesiza printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesul de implementare a modelului meniu unic, care  urmează a fi sintetizate și soluționate în comun cu agenții economici, ANSA și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

În scopul asigurării unui proces de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar din municipiu, DGETS monitorizează respectarea tuturor normelor de organizare a alimentației copiilor.