Ședință cu directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău

În contextul creșterii alarmante de cazuri Covid-19 în municipiul Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău împreună cu viceprimarul de ramură   Angela CUTASEVICI și reprezentanții Centrului de Sănătate Publică, au organizat în regim online, ședința cu directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiu.

În cadrul ședinței, Angela CUTASEVICI a subliniat importanța respectării tuturor regulilor de prevenire a virusului Covid-19 și a îndemnat directorii instituțiilor să depună maxim efort pentru a garanta un mediu sigur pentru copii. În acest context, viceprimarul de ramură a menționat că:  ,,Protecția copiilor și educația de calitate trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare director  de instituție’’.

În context, Andrei PAVALOI șeful adjunct al DGETS, a îndemnat managerii instituțiilor să respecte cu strictețe  în continuare cerințele sanitaro-igienice și să monitorizeze zilnic starea copiilor și a angajaților.

De altfel, Codul educației nr. 152/2014 stabilește la Art. 135, alin. (1), lit. h) și k) următoarele obligații pentru cadrele didactice și cele de conducere: să asigure securitatea vieţii şi ocrotirea sănătăţii copiilor, elevilor şi studenţilor în procesul de învățământ; să discute cu copiii şi elevii, individual şi în grup, despre siguranţa/ bunăstarea lor emoţională şi fizică acasă/în familie şi în instituţie, precum şi în alte locuri frecventate de aceștia.

Pe ordinea de zi s-au mai regăsit subiecte precum: Monitorizarea procesului de alimentație, activitatea instituțiilor de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău în contextul pandemiei COVID-19, obligativitatea de instruire a personalului din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău cu privire la noile reguli introduse odată cu perioada de pandemie, termenul de prezentare a bazei de date cu referire la condițiile sesiunii de examinare și activitățile planificate pentru luna februarie.