,,Personalități notorii ale Basarabiei, care au contribuit la trezirea conștiinței naționale în sec. XX-XXI”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău invită toți doritorii să participe la Conferința republicană a elevilor cu genericul „Personalități notorii ale Basarabiei, care au contribuit la trezirea conștiinței naționale în sec. XX -XXI”, ediția a VI-a, la 19 martie 2021, ora 13:00, regim online.

Conferința se adresează tuturor cadrelor didactice care predau Istoria Românilor și Universală, din învățământul secundar, liceenilor pasionați de Istoria Românilor și Universală. Participarea este gratuită. Pot participa toți doritorii din municipiu.

Conferința are drept scop reunirea cadrelor didactice și a elevilor într-un cadru prielnic dialogului disciplinar, care are intenția de a investiga dimensiunile plurale ale competenței „învață să înveți” și cercetării științifice ale elevilor, concretizate în comunicări cu caracter științific. Scopul esențial al conferinței are în vedere necesitatea dezvoltării competențelor de lectură ale elevilor, stimularea creativității acestora, aplicarea abilităților și competențelor formate în contexte noi, dar și extinderea cooperării între școli, diseminarea modelelor de bune practici și dezvoltarea parteneriatului educațional.

Directorii instituțiilor de învățământ secundar vor asigura participarea elevilor la conferință, accesând linkul transmis prealabil pe adresa de email al instituției de învățământ.