Acțiuni de caritate

??❤„Ei cred. Tu poți!” – este unul dintre motto-urile de care se conduc oamenii cu inimă mare de la Fundația de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală” care, de mai bine de 30 de ani, organizează diferite acțiuni de binefacere pentru copii din școlile-internat și instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.
ℹÎn acest context Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că și in anul 2021 Fundația de Caritate pentru copii „Clipa Siderală” realizează un șir de proiecte cu implicarea elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, cum ar fii:
?Festivalul prieteniei, creativității și sportului „clipa siderala” – se desfășoară pe parcursul a 32 de ani, la începutul luni septembrie cu participarea elevilor de 13-15 ani din Republica Moldova și din alte țări.
? “Academia lui Mos Craciun” precum și desfășurarea acțiunii „Poşta lui Moş Crăciun”, unde fiecare copil sau matur are posibilitatea să-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun și să primească răspuns o felicitare colorata absolut gratuit. În fiecare an pe adresa lui Moş Crăciun vin până la 17 mii de scrisori începând cu luna octombrie până in ianuarie.
❤Tabăra pentru copii “Sparta” iulie-august 2021 FCC Clipa Siderala 26 ani (19 ani in Crimeea si 7 ani in Bulgaria) organizează odihna de vară a copiilor în tabăra Sparta, inclusiv și copii din familii vulnerabile din Republica Moldova.
În anul 2021 tabăra este organizata în or. Balcic, Bulgaria pe malul mării.
Schimburi:
?4 iulie – 18 iulie
?18 iulie – 1 august
?1 august – 15 august
?15 august – 24 august
În tabără se întremează și copii din familii vulnerabile după listele aprobate de direcțiile de asistență socială.
?Acțiunea de binefacere „Caravana de Crăciun ” – în perioada 10-24 decembrie, in ajunul sărbătorilor de iarnă se organizează acțiunea de binefacere „Caravana de Crăciun” pentru copiii orfani și cei din familii nevoiașe din țară, care aduce căldura și bucurie în inima copiilor