,,Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor !”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Primăriei municipiului Chișinău lansează Campania de informare „Vaccinează-te, protejează-ți copiii și viitorul lor !”

Prin materialele și acțiunile planificate în cadrul campaniei, atât autoritățile din domeniul educației, cât și partenerii competenți din domeniul sănătății, vor informa comunitatea civilă și cea educațională despre necesitatea vaccinării, vor combate miturile și informațiile false care împiedică eforturile de limitare a pandemiei COVID-19.

Astăzi, municipiul Chișinău utilizează programele de vaccinare ca o platformă de siguranță și securitate a sănătății individuale și publice. În țara noastră, Programul Național de Imunizări garantează accesul gratuit la imunizare pentru toți cetățenii. Imunizările efectuate vor asigura realizarea obiectivelor propuse de redeschidere și activitate a instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău cu prezența fizică.

În același timp, consolidând eforturile pentru scăderea numărului de cazuri de COVID-19 vom proteja nu doar persoana care este vaccinată, ci și alte persoane prin imunitate colectivă.

În prezent, serviciile de imunizare din cadrul instituțiilor medicale primare sunt prestate fără întreruperi. Vaccinurile din cadrul  sunt disponibile gratuit și pot fi administrate la medicul de familie.

Vaccinul împotriva COVID-19 reprezintă un instrument de importanță majoră pentru a ajuta la ținerea sub control a pandemiei, împreună cu testarea eficientă și respectarea măsurilor de prevenire.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău îndeamnă comunitatea civilă să se vaccineze, pentru că este singura soluție prin care putem să oprim pandemia de COVID-19. Prin respectarea măsurilor de siguranță sanitară și imunizare putem câștiga timp în lupta cu acest virus și reveni cât mai repede la o viață normală.

Totodată, vaccinarea angajaților din sistemul educațional din municipiul Chișinău este prioritară pentru DGETS! Doar astfel putem opta pentru începerea noului an școlar în regim normal!

În acest context, DGETS în colaborare cu ANSP și neapărat cu suportul Primăriei municipiului Chișinău va demara Campania de informare cu genericul: „Vaccinează-te, protejează-ți copiii și viitorul lor !” pentru angajații din instituțiile de învățământ general. Orarul și agenda ședințelor se anexează… Agenda ședinței „Campania de vaccinare”