A fost selectată echipa care va reprezenta municipiul Chișinău la jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a IV-a

ℹA fost selectată echipa care va reprezenta municipiul Chișinău la jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a IV-a.
————————————————————————–
?Echipa ”Invictus” a Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”Mihail Berezovschi” va reprezenta municipiul Chișinău în cadrul celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” din acest an. Legislativul, în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a desfășurat, astăzi, în format online, etapa de preselecție a echipei învingătoare.

?Câștigătorii vor participa la etapa finală, organizată de Parlament în luna mai anul curent, care va întruni 5 echipe învingătoare ale etapelor regionale preliminare din sud, nord și centrul țării, precum și cea din municipiul Chișinău.

?La concursul de astăzi au participat echipe ale Liceului ”Kiril și Metodii”, Liceului român-francez ”Gh. Asachi”, Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”M. Berezovschi”, Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” și Colegiului “Alexei Mateevici” din capitală. Competiția online a inclus 4 runde a câte 8 întrebări fiecare. O rundă a fost dedicată celor 30 de ani de la adoptarea, de către Parlament, a Declarației de Independență la 27 august 1991.

?Jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” a fost lansat de către Parlament în anul 2018. Acesta este o activitate de promovare a educației pentru drepturile omului și cetățeniei democratice, organizată în două etape. În perioada pandemică, jocul se desfășoară în format online. Prima etapă este organizată prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului din mun. Edineț, Orhei, Comrat și orașul Leova, cu suportul Direcțiilor raionale de educație. Aceasta implică echipe a câte 6 elevi din ciclul liceal al instituțiilor preuniversitare din țară. Echipa învingătoare din fiecare regiune urmează să participe la etapa finală a concursului.