Activitatea de inaugurare a Proiectelor ecologice

Stimați reprezentanți ai mass-media, comunității civile și educaționale!

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău, are deosebita plăcere să vă invite mâine, 08 Aprilie 2022, la inaugurarea a două Proiecte Ecologice:

 „Oferim o nouă viață – reciclam, reutilizăm” în incinta Instituției Publice Gimnaziul ,,Dumitru Matcovschi”, 08 Aprilie, cu începere de la ora 13:00, str. George Meniuc 22.

Tel: (022) 725-197

Iașciuc Inga, director

 „Abordări ECO în gestionarea lotului experimental al COTN” în incinta Instituției „Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști”, 08 Aprilie 2022, cu începere de la ora 15:00, str. Bd.Traian, 3.

Tel: (022) 562-545

Cornienco Cezara, director

În cadrul evenimentelor vor avea loc expoziții de lucrări cu tematică ECO, unde vor fi expuse zonele verzi prietenoase mediului, activități energizante pentru întreaga familie, prezentări de pertinențe spre valorificarea potențialului ecologic al zonei, vor fi oferite exemple de bune practici, care ar putea fi valorificate de alte instituții pentru promovarea ecologizări. Evenimentele sunt lansate în cadrul proiectului de ecologizare „Școala Orașului Verde”.

Primăria municipiului Chișinău alături de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport desfășoară activitățile de dezvoltare a competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova cu suportul financiar din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

***********************************************************************

Vom fi bucuroși să ne vedem la eveniment!