Activitatea de instruire pentru prevenirea bullyingului

🗓️ În perioada 17-19 aprilie 2024, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău organizează o activitate de instruire pentru directorii adjuncți pentru educație/coordonatorii cazurilor de VNET referitor la prevenirea și intervenția în cazurile de bullying în incinta Institutului de Psihologie, LT „Iulia Hasdeu”, LT „Miguel de Cervantes Saavedra”.
 
🎓 Pe parcursul celor trei zile, cei 60 de participanți din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău vor fi instruiți de către formatorii naționali Voroniuc Ina, Țiganu Tatiana și Zorila Dina.
Aceștia își propun să sporească cunoștințele participanților referitor la organizarea și desfășurarea următoarelor aspecte:
 
Activități de prevenire a fenomenului bullying cu elevii și părinții, integrate în planurile de dezvoltare instituțională și în planurile anuale de activitate;
Formări cu cadrele didactice din sistemul educațional referitor la cauzele și consecințele bullyingului, metodele de recunoaștere, modalitățile de intervenție, mijloacele de sesizare și modalitățile de oferire a susținerii emoționale.
 
🔍 În cadrul formării, vor fi examinate mai multe studii de cazuri privind intervenția în situațiile de bullying, contribuind astfel la dezvoltarea unei abordări eficiente și sensibile în prevenirea și gestionarea acestui fenomen.
 
Contăm pe implicarea și dedicarea participanților pentru crearea unui mediu școlar sigur și prietenos pentru toți elevii! 💪📚
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau