Activitatea taberei sportive ,,Mens sana in corpore sano”

În scopul îmbunătățirii sănătății fizice, mentale și sociale a copiilor ȘS nr. 8 din mun. Chișinău, de comun cu DGETS, în luna iunie 2021 a organizat tabără cu o activitate sportivă variată la înot și badminton, semnificativă din punct de vedere social, recreare și agrement, diferit de activitatea didactică. Tabăra sportivă a activat în turul I (01-15.06.2021), timp de 11 zile excluzând zilele de sâmbătă și duminică, de la 09.00 – 12.00.
Ideea principală a programului este prezentarea de oportunități pentru dezvăluirea abilităților sportive ale copiilor. Programul este axat pe lucru în echipă (vor fi întremați câte doi antrenori săptămânal), toți copii devin participanți a unui joc de rol pe termen lung.

Programul de activitate a taberei sportive.

1. Îmbunătățirea sănătății:

✅Exerciții de dimineață în aer liber (30 minute), sarcina de bază dezvoltarea fizică și crearea unui climat emoțional pozitiv și un ton
fizic bun pentru întreaga zi.

2. Divertisment și educație (1 oră 30 minute):
✅Jocuri în aer liber, care includ elemente de bază ale educației fizice:
mers pe jos, alergare, sărituri în lungime, aruncarea mingii, jocuri distractive (baba-oarba, baloane magice, bowling în curte, paianjenul și musculițele, țările, stron chinezesc, săritul coardei , etc.).

3. Sport (1 oră):
✅Activităși sportive după proba de sport (înot și badminton).