Activități de formare pentru directorii debutanți din instituțiile de învățământ general

În perioada 27-28 aprilie, în municipiul Chișinău, sunt organizate activități de formare pentru directorii debutanți din instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar, ciclul I și II, cu genericul „Educația alimentară – parte componentă a procesului educațional”.

Aceste programe de formare sunt orientate spre a ajuta cadrele de conducere implicate în realizarea managementului calității educaționale să-și dezvolte abilități și competențe necesare pentru o bună promovare și implementare a alimentației sănătoase în instituțiile de învățământ.

Pentru un proces armonios de învățare este important ca toți copiii să se alimenteze corect și sănătos. Astfel, în instituțiile educaționale, este nevoie să se discute despre importanța alimentației echilibrate, luând în considerare nevoile nutriționale ale copiilor. De asemenea, este necesară o monitorizare privind măsurile de siguranță alimentară, inclusiv igiena alimentelor, depozitarea și prepararea corectă a acestora, în așa fel încât să fie prevenită contaminarea acestora.

Pe lângă dezvoltarea strategiilor de încurajare și dezvoltare a obiceiurilor alimentare sănătoase în școli și grădinițe, directorii instituțiilor de învățământ, cât și cadrele didactice trebuie să identifice metode de colaborare cu părinții pentru a promova modul de alimentare sănătos și în cadrul familiilor.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău pune un mare accent pe formarea cadrelor didactice, deoarece de capacitățile, deciziile și acțiunile acestora depind viitoarele generații. Acestea se enumeră printre activitățile care îi învață să fie lideri eficienți, să înțeleagă nevoile copiilor/elevilor, să dezvolte abilități de comunicare, să gestioneze corect resursele umane și financiare ale instituțiilor de învățământ, oferind un mediu sigur și propice pentru învățare.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce mulțumiri administrației instituțiilor Creșa Grădiniță nr. 225 și IPLT „Mihai Viteazul”, gazdele evenimentelor, pentru asigurarea bunelor condiții de organizare și desfășurare a activităților de formare.