Activități de salubrizare ale teritoriilor IET nr. 138 și IET nr. 161 din sectorul Ciocana

Instituțiile de Educație Timpurie nr. 138 și nr. 161 din sectorul Ciocana se implică activ în procesul de salubrizare și amenajare ale teritoriilor și ale zonelor adiacente acestora.

Prin menținerea unui teren aferent îngrijit, cu multă verdeață, plante multianuale, arbori și arbuști, angajații și administrația grădinițelor creează un mediu plăcut și sigur pentru copiii și personalul instituțiilor. Zonele verzi și arborii contribuie la îmbunătățirea calității aerului, oferă umbră în zilele călduroase și promovează biodiversitatea în zonă.

De asemenea, menținerea curățeniei și igienei în jurul instituției previne acumularea de deșeuri și reduce riscul de îmbolnăviri și infecții. Este primordial să se educe copiii despre importanța respectării mediului și să li se ofere un exemplu pozitiv prin implicarea activă a instituției în salubrizare și protejarea mediului înconjurător.

Amenajarea teritoriului poate crea, de asemenea, spații de joacă sigure și atrăgătoare pentru copii, acest lucru îi va încuraja să petreacă mai mult timp în aer liber și să se bucure de activități pe care le au, ceea ce este benefic pentru sănătatea și dezvoltarea lor.

Aceste acțiuni de salubrizare reprezintă un model demn de urmat pentru alte instituții de învățământ și comunități din zonă, arătând că fiecare poate contribui la protejarea și îmbunătățirea mediului înconjurător prin eforturi colective și responsabile.