Ajută-mă să cred în viitor. Devino asistent parental profesionist!

ℹÎn municipiul Chișinău s-a dat start Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști cu genericul:
„Ajută-mă să cred în viitor. Devino asistent parental profesionist!”
 
🏤Campania se desfășoară sub egida Primăriei Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, fiind desfășurată de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului.
 
▶️Asistența Parentală Profesionistă este un serviciu social specializat, care oferă copiilor îngrijire familială substitutivă în familia unui asistent parental profesionist şi presupune plasamentul acestora într-o familie alternativă, pentru o perioadă de timp.
 
📌Menționăm că de Serviciul Parental pot beneficia în același timp până la trei copii, excepție constituind plasarea împreună a fraților și surorilor.
 
🙋‍♀️🙋‍♂️Totodată numărul copiilor plasați în familia asistentului parental profesionist poate fi majorat până la 4 copii. Asistenții parentali profesioniști beneficiază de suportul specialiștilor prin supervizare individuală și de grup, vizite de monitorizare la domiciliul acestora și cursuri de dezvoltare continuă.