Alimentația elevilor la pachet

🍱Alimentația elevilor la pachet
**********************************************
📢Repartizarea pachetelor a început în ziua de miercuri și continuă până la moment în toate instituțiile de învățământ primar și secundar ciclul I și II din municipiul Chișinău, conform graficului stabilit. În scopul monitorizării corectitudinii procesului de recepționare a pachetelor cu produse alimentare, sunt organizate verificări în teren. Până la ora curentă, au fost verificate de către angajații direcțiilor educație din sectoarele municipiului Chișinău majoritatea instituțiilor.
📌Permanent se ține la control de către șefii și angajații direcțiilor educație din sectoare următoarele aspecte:
✅Corespunderea și respectarea listei de produse aprobate
✅Respectarea normelor sanitar-igienice
✅Verificarea ambalajului corespunzător
✅Calitatea fructelor și corespunderea sortimentului
✅Livrarea la timp a pachetelor în instituții
✅Evitarea aglomerației în instituții.
▶️Astfel, s-a constatat că pachetele cu produse alimentare distribuite părinților corespund cerințelor, find depistate mici necorespunderi, care nicidecum nu au fost în detrimentul beneficiarilor (diferiți producători la diferite produse în sectoare, dar produsul și cantitatea este aceeași conform listei aprobate).
💬Totodată menționăm că, oferirea alimentației gratuite la pachet pentru elevi este organizată în premieră cu cele mai nobile intenții. În procesul de organizare s-au întâmpinat unele dificultăți tehnice și organizatorice, ca urmare au fost admise unele abateri sau înlocuiri a produselor.
📝Menționăm că, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău este deschisă spre colaborare în vederea creării condițiilor optime pentru desfășurarea alimentației gratuite la pachet.
Astfel, părinții care eventual au avut parte de situații neclare sunt rugați să ne informeze despre problemele depistate la tel de contact: 022-235-296 și la adresa de e-mail: alimentatie.dgets2020@gmail.com
🔹️Toate sesizările vor fi verificate și identificate soluții.