Ambasada Germaniei la Chișinău vine cu donație de bunuri pentru a face mai performant și prietenos procesul cognitiv-distractiv a copiilor din Ucraina în tabăra Centrului COTN

Astăzi, 11 aprilie 2022, Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști a fost vizitat de reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău în frunte cu domnul Sascha Hellmamn, teamleader al Federal Agensy for Technical Relief fiind ghidați de Angela CUTASEVICI, Viceprimara municipiului Chișinău și Andrei PAVALOI șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

Oaspeții au venit cu o generoasă donație de bunuri pentru a face mai performant și prietenos procesul cognitiv-distractiv de aflare a copiilor din Ucraina în tabăra Centrului COTN.

Începând cu ziua de astăzi, 11 aprilie,  Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști anunță lansarea etapei a doua a proiectului GREEN GATE Primăvara pentru copiii din Ucraina. Astfel începe integrarea copiilor familiilor refugiate din Ucraina în grupele COTN. Pentru aceste grupe a fost elaborat un program special de activități cognitiv-distractive, care copiii îl vor parcurge împreună, aflând mai multe unii despre alții și purtând o comunicare deschisă pe interesele tuturor. Copiii vor fi ghidați atât de cadrele didactice COTN cât și de părinții copiilor.

Menționăm că prima etapă a taberei COTN GREEN GATE Primăvara pentru copiii din Ucraina a fost realizată în perioada 04 martie 08 aprilie. În această perioadă de servicii educaționale în total au beneficiat 118 copii cu vârsta între 4 și 13 ani. Fiecare săptămână pentru copii au fost organizate excursii, vizite la teatru, ieșiri în afara taberei. Între locațiile vizitate sunt: Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul de Etnografie și Istorie, Biblioteca Mihai Eminescu, Grădina Botanică, Parlamentul RM, Teatrul Licurici, zona de carusel din parcul Valea Trandafirilor. Cu copiii au lucrat profesori performanți, ocupațiile fiind desfășurate în grupuri mici, într-o atmosferă confortabilă, favorabilă și prietenoasă. Tabăra a avut oaspeți Mendeleev-show, trupa CLOUNELLA, Teatrul Ion Creangă.

Centrul Orășenesc Al Tinerilor Naturaliști este o instituție de învățământ extrașcolar, unica în republică axată direct pe educația ecologocă a copiilor. În instituție își fac studiile 1367 copii cu vârsta între 6 și 19 ani. În cadrul COTN activează 31 cadre didactice.