Anual, la nivel mondial, sunt organizate o serie de evenimente dedicate Campaniei Globale a Antreprenoriatului

Aceste acțiuni au menirea de a stimula cultura antreprenorială în rândurile tinerilor, a susține integrarea armonioasă a Republicii Moldova în ecosistemul antreprenorial global. Totodată, ele permit tinerilor să-și dezlănțuie ideile și să le transforme în activități noi, promițătoare, ce duc la crearea unor noi locuri de muncă prin descoperirea și promovarea elevilor inovatori, orientarea profesională a generației tinere, precum și aplicarea la diverse programe ce susțin tinerii în exploatarea logicii antreprenoriale.

Campania Săptămâna Globală a Antreprenoriatului a fost diferită în acest an, ca și anul în sine, însă cu evenimente la fel de interactive. Global Entrepreneurship Week 2020 Moldova a generat  campanii locale, webinare, competiții, Summit, Huddle. Preponderent acestea au avut un format online, dar au fost organizate și unele activități offline.

În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în colaborare cu AO „GEN Moldova” a desfășurat a cincea ediție a Mișcării „Mobilizarea Antreprenorială în Școală”, care a  înregistrat cea mai mare prezență – 20.000 de participanți, fapt care se datorează implicării active, în realizarea campaniei, a cadrelor didactice, părinților și a tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea unei generații creative, cu puterea de convingere și spirit inovativ.

În cadrul Campaniei s-a desfășurat și Concursul „Mobilizarea Tinerilor in Antreprenoriat, MTiA,” ediția 2020.

Regulamentul concursului a fost publicat pe pagina oficială a DGETS.  Întru prevenirea și respectarea măsurilor de siguranță impuse de situația pandemică, concursul  a  derulat  în format online.

Juriul Concursului a evaluat postările  concurenților identificând echipele de elevi câștigători:

  • IPLT „Mircea Eliade”;
  • LT „Vasile Alecsandri”;
  • IPLT „Grigore Vieru”, Băcioi;
  • IPLT „Nicolae Iorga”;
  • Școala profesională nr. 5;
  • LT „Ion Luca Caragiale”;
  • LT „Alecu Russo”;
  • Reprezentanții tineretului studios din comuna Cojușna.

La data de 28 decembrie 2020 în incinta DGETS s-a desfășurat Ceremonia de premiere a învingătorilor.