„Anului Tineretului în Municipiul Chișinău”

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion CEBAN, alături de Viceprimara de ramură, Angela CUTASEVICI, a participat sâmbătă, 11 martie 2023, la evenimentul de lansare a „Anului Tineretului în Municipiul Chișinău”. Evenimentul a fost găzduit de Centrul Municipal de Tineret. La activitate au mai participat Andrei PAVALOI, Șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport alături de șefii Centrelor de Tineret din Chișinău.
 
În cadrul discursului său, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban a vorbit despre provocările cu care s-au confruntat tinerii din municipiul Chișinău în ultimii ani, menționând că evenimentul este un prilej de a-i motiva să privească cu speranță și încredere în viitor. În acest sens, Primăria va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a sprijini în continuare generația în creștere, a dat asigurări Primarul.
 
Chiar dacă trăim vremuri grele, cred cu tărie că tinerii merită o perspectivă în municipiul Chișinău. Inclusiv cu gândul la viitorul generațiilor actuale de studenți, elevi sau tineri specialiști am reușit anul acesta să deschidem 3 centre de Tineret și al 4 urmează în perioada imediat următoare în sectroul Botanica. Astfel de centre vor în fiecare sector al capitalei.
Totodată, Primarul a vorbit despre programul municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din municipiul Chișinău cu alocați de peste 500 mii lei din bugetul municipal.
 
La rândul său, Andrei PAVALOI, Șef adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a reiterat că una dintre prioritățile care stau la baza DGETS este îmbunătățirea perspectivelor pentru tânăra generație. Împreună ne propunem să creem oportunități pentru tineri de a studia, munci și participa pe deplin în viața socială, oferindu-le șansa de a-și împlini în întregime potențialul.
 
„Anul Tineretului în Municipiul Chișinău” a fost lansat la decizia Primăriei municipiului Chișinău. Astfel, pe tot parcursul anului 2023, în municipiul Chișinău vor fi organizate conferințe, evenimente, precum și campanii de informare și de promovare a tinerilor prin intermediul programelor de tineret.