Anunț privind defrișarea arborilor în instituțiile de învățământ din Chișinău

ℹ️Direcția Generală Educație Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău în comun cu serviciile municipale specializate din capitală vor continua și în luna august defrișarea copacilor uscați și bolnavi.
📢De menționat este faptul că vor fi tăiați doar copacii uscați și cei bolnavi, pentru a evita accidentele și totodată de a proteja de boli arborii situați în vecinătate. În special, vor fi defrișați copaci din speciile de plop, ulm și arțar american, specii care sunt caracterizate printr-un grad sporit de îmbătrânire.
💬De asemenea, vor fi tăiați și copacii care afectează acoperișurile instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, deocamdată, nu a fost evaluat numărul de copaci, care urmează să fie tăiați în lunile următoare, dar Direcția Generală Educație Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău în comun cu serviciile municipale specializate din capitală vor interveni prompt la solicitările instituțiilor de învățământ, care vor atenționa despre existența unor astfel de arbori, astfel încât până la sfârșitul lunii august să avem o situație clară și la 01 septembrie să nu parvină situații problematice.
‼️În acest context, părinți sunt anunțați că toate lucrările de defrișare a copacilor sunt efectuate legal, în baza autorizațiilor emise de instituțiile de profil, iar toate detaliile despre autorizații, numărul de arbori defrișați, precum și despre programul de securizare elaborat de către Primăria municipiului Chișinău, vor fi plasate pe panourile informative în fiecare instituție de învățământ.