APEL LA SOLIDARITATE

Stimați colegi, părinți, profesori, facem apel la solidaritate!

Educația constituie factorul de bază în crearea şi transmiterea nu numai de cunoștințe ci și valori culturale general-umane, în dezvoltarea capitalului uman, în formarea conştiinţei şi identităţii naţionale, în promovarea aspiraţiilor de integrare europeană şi are un rol primordial în crearea premiselor pentru dezvoltarea umană şi asigurarea stării emoționale favorabile în toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în această acțiune de solidarizare, mai mult ca oricând mizează pe susținerea/  înțelegerea și conlucrarea cu Dumneavoastră.  

Stimați colegi, părinți, profesori, facem apel la solidaritate! Acum mai mult ca oricând trebuie să punem accent pe o singură valoare – umanitatea!

  • Le vorbim copiilor în această perioadă cât mai mult despre pace, empatie și solidaritate, de starea de bine și ce din ceea ce cunoaștem la moment putem să utilizăm pentru a aduce puțin calm și să scădem anxietatea.
  • Încadrăm copiii în activități care să ne ajute să ne păstrăm calmul și liniștea. Este important să menținem rutina în viața noastră. Să nu schimbăm ceea ce făceam până acum și să nu avem discurs dezorganizat emoțional.
  • Răspundem la întrebări cu mult tact și corectitudine și nu evităm subiectul.
  • Oferim informații scurte și reale prin care curiozitatea copiilor să fie potolită.
  • Ne conectăm la activități cu copiii și încercăm să împărtășim emoții pozitive și momente împreună.

Încercăm împreună să dăm exemplu de unitate demonstrând că valorile care ne unesc sunt mai puternice decât frontierele care ne dezbină!