Apel public !

❗Apel public

🏫 Școala este locul în care se creează generații, se formează personalități și caractere, se stabilesc relații sociale, pentru a le forma elevilor deprinderile și aptitudinile necesare pentru viitor. Situația pandemică a schimbat derularea lucrurilor față de modul care era de ani buni. Întreaga societate educațională a fost pusă în fața noilor provocări, diminuând interacțiunea directă dintre tineri, cadre didactice, părinți.

🧑‍🏫Actanții educaționali din toate părțile se adaptează transformărilor. E un proces durabil, căci era imposibil peste noapte să fim pregătiți de asemenea situații.

⛔În acest context, ne-am confruntat cu două fenomene: bullying și cyberbullying; ultimul devenind dominant în ultima perioadă. Împreună putem preveni răspândirea acestor fenomene atât de periculoase pentru întreaga societate! Nu e cazul să ne manifestăm disprețul față de școala offline și online. Ambele au același scop, doar diferă metodele de abordare.

🤝De conexiunea elevi-părinți-profesori depinde evoluția ulterioară a lucrurilor; de lucrul comun se stabilesc viziunile tinerilor asupra școlii; de fiecare dintre cei implicați în educație se vor forma percepții pentru viitor.

👨‍💻Niciun elev, părinte sau cadru didactic nu putea crede că într-o bună zi procesul didactic va fi dat peste cap. Fiecare își are partea sa de adaptabilitate în aceste condiții, inclusiv organizarea lecțiilor, prezența la ore, desfășurarea demersului didactic, deschidere spre a învăța ceva nou împreună. Dar, în această situație, fenomenele precum bullying-ul și cyberbullying-ul nu trebuie să își aibă locul. Doar împreună ne va reuși să contribuim la formarea viitoarelor generații fără ură, dispreț, neacceptare. Colaborând și având încredere reciprocă vom putea menține un mediu prietenos și tolerant pentru copii, profesori, părinți.

💬Vă îndemnăm să conlucrăm cât de mult posibil pentru ca viitoarele generații să crească în mediul cultivării valorilor general-umane.

Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți, prietenoși și toleranți, pentru ca Viitorul să își poată croi calea pe acolo pe unde e mai greu.

Disprețul, ura etichetarea, minciuna nu sunt absolut potrivite pentru conceptul de școală.