Aprobarea mecanismului de distribuire a abonamentelor anuale pentru elevii din municipiul Chișinău

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce la cunoștință că elevii claselor primare din municipiul Chișinău pentru a putea călători gratuit cu autobuzul sau troleibuzul vor prezenta doar abonamentele nominale anuale care le sunt eliberate în cadrul instituțiilor de învățământ unde-și fac studiile. Aceștia nu mai sunt obligați să prezinte carnetul de elev.

Abonamentele respective sunt eliberate de DGETS și distribuite tuturor instituțiilor de învățământ. Astfel fiecare instituție va perfecta abonamentele (fotografia elevului, aplicarea ștampilei instituției de învățământ și a semnăturii persoanei responsabile), după care le va repartiza elevilor.

În cazul pierderii abonamentului, elevul se va adresa administrației instituției de învățământ, pentru a-i fi perfectat duplicatul abonamentului, prezentând anunțul publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, dar nu mai mult de o dată pe parcursul unui an. În caz de pierdere repetată, va fi necesară achitarea cheltuielilor legate de confecționarea abonamentului.

Menționăm că circa 40 000 de elevi ai claselor primare I-IV beneficiază de abonamente anuale gratuite.