Asigurarea monitorizării examenelor în Centrele de bacalaureat și în centrele de examene, sesiunea 2023

Aspectele importante privind buna desfășurare a sesiunii de examene și asigurarea transparenței, corectitudinii condițiilor egale pentru toți candidații, sunt subiectele discutate astăzi, 29 mai 2023, în cadrul ședințelor de informare, organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

Activitățile au întrunit 184 asistenți/ persoane delegate pentru monitorizarea procesului de desfășurare a examenelor în Centrele de bacalaureat și Centrele de examene pentru absolvirea gimnaziului.

Examenul național de bacalaureat este un element important în evaluarea calității educației, de aceea asigurarea standardelor înalte de corectitudine și transparență și monitorizarea  desfășurării corecte a examenului de bacalaureat cu maximă responsabilitate, inclusiv prin instruirea asistenților și acțiunile destinate bunei organizări și desfășurări a examenelor naționale de absolvire, sunt elemente cheie pentru DGETS.

Menționăm că în Municipiul Chișinău pentru sesiunea de examene 2023 sunt active 31 Centre de bacalaureat și 127 Centrele de examene pentru absolvirea gimnaziului.