Asigurarea transparenței activității instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău și promovarea imaginii acestora

📣La data de 27 februarie 2024 s-a desfășurat sesiunea de formare „Asigurarea transparenței activității instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău și promovarea imaginii acestora”, dedicată celor peste 50 de directori ai instituțiilor de învățământ general din municipiu, prezenți la eveniment.
 
📝Activitatea a fost organizată în contextul modificărilor Legii nr. 148/2023 privind accesul la informațiile de interes public, intrate în vigoare la data de 08.01.2024, care are ca scop asigurarea transparenței activităților din sectorul public.
 
💬În debutul evenimentului, Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a venit cu un mesaj de salut pentru managerii instituțiilor de învățământ general din municipiu.
 
💬În cadrul sesiunii de formare, Aliona Delinschi, șefa Secției comunicare și relații cu publicul, din cadrul DGETS, a menționat modificările legii sus numite și a scos în evidență trăsăturile specifice formelor de acces la informațiile de interes public. Totodată, în cadrul prezentării s-a discutat și despre informațiile cu accesibilitate limitată, publicarea informațiilor de interes public pe paginile web oficiale ale instituțiilor de învățământ, pentru asigurarea transparenței acestora, dar și sugestii privind comunicarea între instituțiile de învățământ și mass-media.
 
🏫Evenimentul a fost organizat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent. Instituția gazdă a evenimentului a fost Liceul Teoretic „George Meniuc” din municipiul Chișinău, sub coordonarea dnei director Ana Vartic, căreia îi mulțumim mult pentru colaborarea frumoasă.
 
‼️Această sesiune de formare a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru cadrele manageriale din municipiul Chișinău de a se familiariza cu noile prevederi legislative și de a înțelege importanța transparenței în sectorul public, în special în domeniul educației.