Asociația Surzilor din Republica Moldova promovează integrarea prin activități sportive

Asociația Surzilor din Republica Moldova a organizat cu succes evenimentul sportiv „Starturi vesele» în data de 10 iunie 2023, în parcul Nistrean din Vadul lui Vodă. Această inițiativă inovatoare a adunat peste 150 de membri, persoane cu deficiențe de auz, din întreaga Republică Moldova.

Scopul principal al evenimentului a fost promovarea integrării sociale și a activității fizice în rândul comunității surzilor. Prin intermediul acestor starturi vesele, Asociația Surzilor a oferit membrilor săi ocazia de a se implica într-o competiție prietenoasă, care a stimulat spiritul competitiv și a încurajat colaborarea și camaraderia.

Activitatea sportivă s-a desfășurat într-un cadru frumos și relaxant, la baza de odihnă „Relaxare». Participanții au avut ocazia să se bucure de natură și să-și dezvolte abilitățile sportive într-un mediu sigur și prietenos. Această inițiativă a evidențiat importanța accesibilității și a incluziunii în cadrul activităților sportive pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Asociația Surzilor din Republica Moldova își propune să continue organizarea de astfel de evenimente, care să încurajeze participarea activă a membrilor săi și să ofere o platformă pentru dezvoltarea abilităților lor. Prin intermediul acestor activități, se dorește să se promoveze incluziunea socială și să se ofere oportunități egale pentru toți membrii comunității surzilor.

Această inițiativă a fost susținută de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport recunoscând importanța promovării incluziunii și a susținerii persoanelor cu deficiențe de auz.