Aspecte privind organizarea odihnei de vară a copiilor în sezonul estival 2022

📢Ședința de lucru pentru organizarea activității taberelor constante pentru vara anului 2022.

👦👧Odihna, recreerea și întremarea copiilor și adolescenților în timpul liber și/sau în vacanțe este una din principalele direcții ale educației și este considerată un atribut indispensabil al politicii sociale în raport cu tânăra generație.

🗓În acest sens, astăzi 24 mai 2022, a avut loc ședința de lucru cu directorii taberelor constante ce vor activa pe durata sezonului estival 2022. Activitatea a fost organizată de Direcția managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a DGETS în colaborare cu reprezentanții centrului municipal de sănătate publică.

🏕Ședința a demarat în contextul misiunii de stabilire a responsabilităților autorităților publice locale, inclusiv a subdiviziunilor acestora în postura asigurării activității taberelor, având ca scop organizarea odihnei de vară a copiilor în sezonul estival 2022 și prestarea serviciilor de odihnă cât mai sigure, de recreere și întremare a copiilor și adolescenților.

📌Pe ordinea de zi s-au regăsit subiectele:

✅Identificarea condițiilor necesare pentru asigurarea funcționalității taberelor cu sejur de zi pentru vara 2022;

✅Stabilirea responsabilitățile autorităților publice locale, inclusiv a subdiviziunilor acestora în contextul asigurării activității taberelor cu sejur de zi;

✅Identificarea structurii și planului de activitate al taberelor cu sejur de zi.

▶️Cert e faptul că situația actuală necesită o abordare complexă și structurată în vederea organizării activităților în timpul liber, a odihnei și recreării în perioada vacanțelor copiilor și adolescenților. 

💬În context, menționăm că organizarea eficientă a odihnei, recreerii și întremării copiilor/adolescenților în perioada vacanțelor este un factor esențial și contribuie semnificativ la asigurarea protecției eficiente a drepturilor copilului, îmbunătățirea stării de sănătate a lor, diminuării numărului de infracțiuni săvârșite, precum și intensificării activităților de prevenire a violenței, abuzului, neglijării copilului în diverse medii sociale și economic.