Astăzi, 28 octombrie 2020, în incinta sălii de ședințe a Consiliului Municipal Chișinău, s-a desfășurat ședința de lucru privind reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chișinău

Ședința a fost prezidată de viceprimarul de ramură, Angela CUTASEVICI. La eveniment au participat atât șefii DGETS, DETS din sectoare, membrii grupului de lucru responsabil de elaborarea noului concept unic de achiziționare a produselor alimentare destinate alimentației copiilor din instituțiile de educație timpurie, precum și agenții economici interesați de subiectul abordat.

Reamintim că, pe parcursul anului curent autoritățile administrației publice locale Chișinău sunt preocupate de revizuirea sistemului de alimentație în instituțiile municipale de învățământ, inițial fiind stabilit că procedurile privind achiziția produselor alimentare pentru grădinițe să fie organizate centralizat, prin intermediul DGETS.

Menționăm că, asigurarea alimentației sănătoase a copiilor din municipiu este o prioritate a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău. Alimentația corectă asigură creșterea și dezvoltarea adecvată a copiilor și îmbunătățește sănătatea și buna funcționare a organismului. În mod special, alimentația sănătoasă îi ajută pe copii/elevi să-și îmbunătățească performanțele la învățătură și în sport. În același timp, alimentația necorespunzătoare poate duce la schimbarea greutății corporale, precum și la apariția unor boli cronice.