Ateliere de informare pentru promovarea transparenței în educație

ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a organizat cu succes două ateliere de informare în perioada 7 și 15 decembrie, adresate angajaților din sistemul educațional din municipiul Chișinău. Evenimentele au avut ca temă centrală „Asigurarea transparenței activității instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău și promovarea imaginii acestora”.
 
🏫👨‍🏫Peste 50 de conducători și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ general au participat la aceste ateliere, desfășurate în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret”. Agenda a cuprins subiecte de importanță vitală pentru eficientizarea comunicării instituționale în sectorul educației:
 
✅️Elaborarea Comunicatelor de Presă: Participanții au învățat tehnici și bune practici pentru redactarea și distribuirea comunicatelor de presă, promovând astfel activitățile pozitive din instituțiile lor de învățământ.
✅️Gestionarea Paginii Web: Importanța paginilor web în prezentarea transparenței și accesibilității a fost evidențiată, oferind participanților instrumente pentru o gestionare eficientă a conținutului online.
✅️Rolul Imaginilor în Comunicare: Analiza impactului imaginilor și fotografiei în comunicarea instituțională, subliniind importanța unei imagini pozitive pentru școlile din municipiul Chișinău.
✅️Corlarea Comunicare-Imagine: Participanții au dezvoltat o înțelegere a strânsei legături dintre comunicarea instituțională și imaginea școlii în comunitate.
✅️Importanța Abilităților de Gândire Critică și Educație Media: Eforturile de a dezvolta gândirea critică și educația media în rândul managerilor și comunicatorilor din educație au fost subliniate ca instrumente cruciale pentru o comunicare eficientă.
 
📣Aceste ateliere au oferit o platformă valoroasă pentru schimbul de experiență și dezvoltarea abilităților necesare pentru a asigura o comunicare transparentă și eficientă în comunitatea educațională.
 
‼️Mulțumim mult expertei Andronic Ludmila, Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret”, în numele Domnului Director Ambroci Victor pentru deschidere și găzduire.🤝💡